קנאביס רפואי

מריחואנה רפואית – המצב החוקי בישראל

מריחואנה רפואית – המצב החוקי בישראלמריחואנה הינה סם המופק מצמח הקנאביס. השימוש במריחואנה אסור מבחינת החוק, והחומר מוגדר בחוק כ"סם מסוכן".

באופן כללי ורגיל, מי שסוחר במריחואנה ומי שמשתמש בה לשימוש אישי נחשבים עבריינים ועשויים להישלח לעונשי מאסר במידה וייתפסו. עם זאת, צמח הקנאביס היה ידוע במשך שנים רבות כצמח בעל סגולות המקלות על סבלם של חולים.

בשנת 2008 , הצטרפה מדינת ישראל למדינות אחרות בעולם המערבי, והתירה בחוק את השימוש במריחואנה רפואית לחולים קשים אשר הטיפול הרפואי הקונבנציונאלי לא הצליח להביא להם מזור והקלה.

לשון החוק

הסעיף החוקי המתייחס להתרת השימוש במריחואנה לצרכים רפואיים הוא סעיף 12 לחוק הסמים המסוכנים. נוסח החוק הוא:

"שימוש מותר

12.  השימוש בסם מסוכן מותר אם הוא לצורך ריפוי והסם סופק למשתמש מאת רוקח, רופא או רופא וטרינרי בתנאים האמורים בסעיף 11(3) או סופק על פי רשיון."

משמעות לשון החוק היא כי רק אדם אשר קיבל אישור מרופא וממשרד הבריאות לצורכי ריפוי, יוכל לרכוש את הסם מספק אשר קיבל רשיון לכך מטעם המדינה.

מי יכול לקבל אישור לשימוש במריחואנה לצרכים רפואיים?

אישור לשימוש במריחואנה רפואית יכולים לקבל חולים אשר רופא מומחה קבע כי מוצו כל אפשרויות הטיפול הרפואי הקונבנציונאלי במקרה שלהם, לא הושגו תוצאות אשר הקלו על סבלו של החולה, והרופא קובע כי מריחואנה היא התרופה שתביא מזור לחולה.

בין החולים אשר מקבלים את האישור נמצאים חולים במחלות הבאות:

מהי הפרוצדורה הנדרשת לשם קבלת האישור לשימוש במריחואנה רפואית?

סוגי היתרים

חשוב לציין כי ישנם שני סוגים של היתרים חוקיים להשתמש בצמח:

1 . היתר זמני – לאנשים הזקוקים להקלה זו רק לתקופה מוגבלת, כגון אנשים הזקוקים למריחואנה רפואית כדי להתגבר על תופעות לוואי של טיפול כימותרפי.

2 . היתר קבוע – לאנשים הסובלים באופן כרוני ויזדקקו למריחואנה באופן קבוע במשך זמן רב.

השימוש במריחואנה במדינת ישראל מותר לצרכים רפואיים אך רק לאחר אישור מיוחד ממשרד הבריאות. למעלה מ-5000 חולים קיבלו היתר חוקי לשימוש במריחואנה רפואית.

אולי יעניין אותך גם:

בירה קנאביס? בקרוב בפאב הקבוע שלכם

Exit mobile version