THC – מהו וכיצד הוא משפיע עלינו?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

THC - מהו וכיצד הוא משפיע עלינו?

THC - מהו וכיצד הוא משפיע עלינו?המריחואנה הרפואית הולכת ותופסת לה שם של אפשרות טיפולית ריאלית ומועילה. דבר זה, עד לפני שנים מעטות בלבד, היה בלתי ניתן לתפיסה על ידי אנשים רבים הן מקרב הציבור הכללי והן בקרב אלו העוסקים ברפואה.

כיום, נושא השימוש במריחואנה רפואית לצרכים טיפוליים קיים בפועל אך נמצא תחת מעטה של חשאיות. הדרך לקבלת אישור לשימוש במריחואנה רפואית רצופה תלאות וקיימים עדיין חולים רבים שיכולים להרוויח מהשימוש בה, אך אינם יכולים לקבל אישור בשל התקנות המחמירות.

אחת הטענות כנגד לגליזציה של מריחואנה ככלל ולצרכים רפואיים בפרט, נובעת מהעובדה שחלק מהכימיקלים הנמצאים בצמח, הידועים גם בשם קנבינואידים, הם בעלי השפעה פסיכו אקטיבית ויכולים לשנות את מצב התודעה ולגרום לאנשים לא להיות בשליטה על עצמם. אחד החומרים הללו הוא THC.

מהו TCH?

THC, או בשמה המלא Δ9-tetrahydrocannabinol, היא מולקולה כימית ממשפחת הקנבינואידים, והיא מהווה את המרכיב הפסיכו אקטיבי העיקרי בצמח הקנביס ממנו מופקת המריחואנה הרפואית.

החומר בודד מצמח הקנביס לראשונה בשנת 1964 על- ידי מדענים ישראלים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

כימיקל זה משמש את צמח הקנביס לצורך הגנה עצמית, בעיקר כנגד וירוסים, אך הוא יכול להשפיע גם על גוף האדם היות ובגופנו קיימים רצפטורים אליהם הוא יכול להיקשר. לאחר קשירתו של THC לרצפטור, מופעלת שרשרת תגובות שסופה הוא השפעה על תהליכים שונים בגוף.

הודות להרכבו הכימי וצורתו המרחבית, THC יכול להיקשר לשתי קבוצות עיקריות של רצפטורים בגופנו: CB1 שנמצא בעיקר במערכת העצבים המרכזית, ו-CB2 הנמצא בעיקר על גבי תאים של מערכת החיסון.

כמו כן, THC הוא חומר מסיס בשומן ולכן יכול להיקשר גם לרקמות שומניות או חומרים אחרים הבנויים על בסיס שומני.

השפעותיו של THC על הגוף

היות ולחומר קיימים קולטנים במערכת העצבים המרכזית, יש לו יכולת קטנה עד בינונית לשכך כאבים, היות והוא מאט מסלולי הולכת כאב באזורים מסוימים בחוט השדרה.

ההשפעות של החומר על המוח יכולות לשנות את האופי בו אנו חווים את העולם: משתמשים במריחואנה מדווחים על תחושה מוגברת של רוגע, שינויים בראייה ולעיתים הזויות ויזואליות, שינויים בחוש השמיעה והריח, לעיתים תחושה של עייפות מוגברת והגברה של התיאבון. את כל אלה ניתן לייחס להשפעות שיש ל-THC על המוח בזכות הקולטנים מסוג CB1 אליהם הוא נקשר שם.

בניסויים שנערכו בעכברים התברר כי TCH הוא בעל השפעה על פוריות של עכברים זכרים – החומר מעכב את ייצור האנרגיה בתאי הזרע ובכך הופך את העכברים שנחשפו ל-THC לעקרים בשיעור גבוה יותר. מחקרים בנוגע להשפעה של THC על נושא הפוריות בקרב בני אדם נערכו ונערכים גם היום וחלקם מצאו כי קיימת השפעה דומה גם בקרבנו.

THC מכיל בתוכו קבוצה פנולית המקנה לו תכונות של "אנטי אוקסידנט". מדובר בתכונה חשובה שיכולה להקנות לחומר תכונה של הגנה נגד נזק חמצוני עבור תאים במערכת העצבים המרכזית, וכיום נערכים ניסויים בכדי לבדוק טענה זו ולראות האם ניתן למצוא לה יישומים קליניים.

אחד השימושים העיקריים במריחואנה רפואית המבוסס על יכולותיו של THC הוא בכל הקשור להגברת התיאבון. חולי סרטן הנמצאים בשלבים של טיפולים קשים בכימותרפיה והקרנות מאבדים לעיתים תכופות את התיאבון שלהם. מדובר בבעיה חמורה שכן אם הם אינם מזינים את עצמם, הם מפסידים אנרגיה החיונית למאבק במחלה. שימוש במריחואנה רפואית משפר להם מאוד את תחושת התיאבון, מגביר את חוש הטעם ומסייע בהקלה על מצבם הכללי של החולים.

רעילות והתמכרות

לא ניתן לשלול קיום של מנגנון התמכרות לחומר THC וזוהי הסיבה העיקרית בגינה ההגבלות על השימוש בחומר הן כל כך רבות. מנגנונים ההתמכרות, אם קיימים, עדיין אינם מובנים לחלוטין ויידרש מחקר נוסף בטרם ניתן יהיה לתת לגביהם מסקנות חד משמעיות.

במשך אלפי השנים בהם המריחואנה משמשת את בני האדם, לא תועד מקרה של מוות כתוצאה משימוש בצמח בלבד, כל עוד הוא לא מדולל בכימיקלים אחרים.

אולי יעניין אותך גם:

מהו "הספר הירוק"? – הכירו את המדריך הקליני הראשון לקנאביס רפואי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן